freedom of the internet… ha-ha-ha!

Ideea ca trusturile de presa sunt corupte pentru ca apartin catorva grupuri de influienta este seducatoare pentru iubitorii de conspiratii, dar si deja binecunoscuta de publicul larg.

Si toti isi indreapta ochii mari, umezi si plini de speranta catre internet… libertatea informatiei pe internet…

Cata naivitate! „Puterea absoluta corupe absolut”. Cum puteti gasi dvs ANYTHING daca nu prin a(ma)bilitatea motoarelor de cautare Google, daca nu prin Yahoo, daca nu prin AOL?!

Do no evil” este sloganul Google – asta arata ca gandesc, ca au realizat pericolul. Dar din cate stiu eu nu exista sistem care sa nu poata fi corupt, din motive de educatie in primul rand si apoi de interes, ca altfel e lipsit de logica. Vezi si articolul „Coruptia este un sistem viral„. E cum nu se poate mai simplu: daca interesul este profitul, cunoastem mecanismul – o aplicam zilnic, in ciuda campaniei „te mananca sa dai”. Daca interesul este „world peace and human kind prosperity” – then… where`s the proffit?!

De curand folosesc Google chrome. Nu exista sistem de supraveghere mai bine conceput si mai usor de implementat decat acesta. Este asa cum cred eu ca se intampla in natura: da-i putina miere ca sa-ti faca polenizarea. Exista un angajament public al google si niste Terms and conditions in care se spune ca informatiile despre activitatea ta online vor fi prelucrate numai daca te inscrii in programul de colaborare din care poti iesi oricand. Minunat. Sa speram ca patronii nu sunt bancheri sau politicieni. Pentru ca ei sunt cei care nu-si pot justifica salariile.

 

🙂

Si in final, la Monopoly poate castiga numai unul…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s