Apa – cea mai performanta nanotehnologie cunoscuta

Documentarul APA/вoла/Water/Aqua/Wasser/ sustine ca verificata organizarea apei in clustere, idee pe care am intalnit-o fara a o putea verifica. Experimentele lui Masaro Emoto, desi interesante, nu mi s-au parut chiar atat de elocvente. Pe de alta parte mai multe echipe de la diverse universitati din lume au cercetat acest aspect si au ajuns la concluzia ca apa este cea mai performanta nanotehnologie cunoscuta, avand memorie, si capacitate de procesare a informatiei. Evident ca apare speculatia ca oceanul planetar este… GEMMA (mugurele).

‘Gemma’ este una din ideile prezenta si in literatura romana SF, dar promovate de Frank Herbert & Bill Ransom cu succes in „Cutia Pandorei. Incidentul Isus”,  si exploatata in multe filme SF sub forma notiuniii de ‘terraformare’.

In latina gemma inseamna mugure/samanta din care izvoraste viata. Gemma a fost conceputa fie in intregime artificiala ca o nava interstelara menita sa colonizeze la nivel primar universul calatorind ca o albina de la o planeta la alta, fie un organism viu si constient, avand aceeasi menire.

Memoria apei aduce lumina asupra unor aspecte mult mai grave ale poluarii, evidentiind impactul poluarii prin fapte si chiar prin ganduri negative. Apa circula si odata cu ea si informatia, fie ea buna sau rea.

Partea buna este ca putem folosi apa ca mesager pentru mesaje bune (a se vedea articolul ‘apa-cel mai comun medicament’) si ceea ce-mi place mie mai mult, da apa la moara si celor care considera ca un tratament este eficient indiferent daca cred sau nu in el. Eu personal cred ca de fapt credinta/gandul modifica… totul, inclusiv medicamentul si reactia organismului la el. Ganditi-va ca fachirii, care sunt maestri ai stapanirii gandului (etc,etc, hipnoza, bla-bla) nu au nici o problema in a neutraliza o otrava intrand in transa. Capacitatile organismului uman sunt cu adevarat uimitoare, DACA SUNT SUSTINUTE DE SPIRIT – altfel omul nu e decat o carcasa moarta.

Concluzia la care am ajuns este ca daca tot suntem apa, iar ceea ce mancam e tot apa, ‘bine-cuvantarea’ apei, a mancarii si a tuturor fiinteleor una pe alta este esentiala pentru armonie.

Reclame

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. sorin ciubotariu spune:

    Puterea gandului? Mai puternica decat oricare. O persoana sugestionata ca un cub de ghiata ii arde mana…. chiar si dupa trezire va prezenta usturimi si pielea va prezenta basici cu lichid specifice arsurilor. Aceasta este puterea gandului.

  2. dan spune:

    http://www.filmepentrusuflet.net/2010/11/apa/
    [Edit]
    Un alt link catre filmul (subtitrat RO) „Apa – воды – Water- WASSER – 水 – Aqua”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s