Cauzele bolilor – Lazarev

„Dacă jignim prin cuvinte persoana iubită putem să ne alegem cu un cancer la buze, la limbă sau gingii, iar dacă vom critica în permanenţă ne vom îmbolnăvi de hepatită sau cancer hepatic. Dacă ne vom supăra în permanenţă pe persoana iubită, pe sine şi pe soartă ne vom îmbolnăvi de cancer la piept, iar dacă vom gândi agresiv despre cei apropiaţi riscăm un cancer la stomac. Când nu iubim lumea înconjurătoare au de suferit plămânii.”

Am banuit ca este asa, si bineinteles nu am crezut, cand am realizat ca boala este un avertisment.
Acum, intelegand ca e vorba de ‘frecvente’, deduc ca gandurile dintr-un anumit spectru produc afectiuni/tulburari caracteristice armonicelor spectrului respectiv (adica familii de tulburari).

Capata sens astfel si ciudata impartire pe zodii, grupe sanguine, personalitate, sau impartirea pe remedii din homeopatie.

Pe Lazarev l-am mai mentionat, ati auzit cu siguranta de el. Eu nu ma pot lauda ca l-am citit dar sunt convins ca tot ce as gasi in cartile lui are sens din perspectiva Unitatii Campului.

Ceea ce este interesant la el este insa finalitatea practica a cercetarilor sale. Mai mult decat The Secret, el nu numai ca dezvaluie lumii ‘secretul’, el alcatuieste si propune strategii concrete de recuperare etiologica a sanatatii. Din punctul meu de vedere ca medic, este ceea ce-mi doresc, o vindecare prin smulgerea si anihilarea sursei care a generat suferinta. Si tehnica ho`oponopono hawaiiana abordeaza aceeasi problema, dar de la un nivel mai putin ‘stiintific’, bazandu-se mai mult pe credinta mistica, ca si religia. Important este in final rezultatul, iar acesta este exclusiv in mana pacientului (cu rezerva ca doctorul poate si trebuie sa-l manipuleze uneori si sa-l ghideze in directia corecta). Personal nu ader la varianta cu ghidarea, conmsider ca fiecare are ritmul si timpul sau, ca are de suferit mai mult sau mai putin indoieli pana sa o apuce pe carea buna (cred ca acesta este pana una alta rostul acestei existente). Asa ca eu aleg sa informez pacientul, il sfatuiesc, ii ofer sprijin, iar el alege drumul pe care merge. Ca un avocat: ii iau banii oricum 😀

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. corina spune:

    unde gasesc cartile lui Lazarev?

    1. adacian spune:

      in mai toate librariile. erau destul de ieftine. legate in imitatie de piele verde sau grena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s