Ho’oponopono – terapia prin iertare. Prostie?! Ba de loc, stai sa vezi…

Rezonanta in slujba sanatatii – Asceza

Ho’oponopono – terapia prin iertare. Prostie?! Ba de loc, stai sa vezi…

Ho’oponopono – terapia prin iertare; in teoria acestei metode de asceza, pastrata de vracii (kuna) hawaiieni, apare ‘vidul fundamental’ ca sursa a tot ce exista. Teoria merita citita, aduce un aport important la intelegerea importantei rezonantei si a lumii. Pe mine m-au interesat aspectele legate de sanatate si vindecare. Impartirea sinelui in cele trei componente: subconstientul, constientul si superconstientul ofera o cale de autocontrol atat a sanatatii cat si (in anumite limite) a propriei existente, prin imbunatatirea comunicarii.

Simplu spus, Ho’oponopono inseamna, „a indrepta” sau „a corecta o eroare”. Kuna Hawaiieni spun ca greseala provine din ganduri care sunt intinate de amintiri dureroase din trecut. Am observat la toti, pacienti sau apropiati, acesasta problema, a a amintirilor pe care mintea le aduce in fata. Mi se intampla si mie, este modul prin care suntem atentionati ca acea problema trebuie rezolvata. Ho’oponopono ofera o cale de a elibera aceste energii (a se vedea teoria lui Bedini despre definitia energiei) de eliberare de greselile dureroase care cauzeaza dezechilibru si boala.
”Odata cu aceste tehnici Ho’oponopono actualizate, Morrnah (o kuna mai moderna, sec IX) este indicata cooperarea cu cele trei parti ale sinelui, care sunt cheia [a ceea ce ea numeste] propria I-Dentitate. Aceste trei parti – care exista in fiecare molecula din realitate [imi vine greu sa cred, dar poate nu inteleg eu, oricum, abordarea ar trebui sa fie dpdv al campului] – sunt numite Unihipili (copilu/subconstientul), Uhane (mama/constientul), si Aumakua (tatal/superconstientul). Cand aceasta “familie interioara” este armonizata, omul intra in ritm cu Divinitatea. Odata cu acest echilibru, viata incepe sa curga mai armonios. Astfel, Ho’oponopono [terapia iertarii] ajuta la refacerea echilibrului intai in individ, apoi in toata creatia.”
Morrnah si teoria ho`oponopono sustine ca intreaga existenta este creatia fiecaruia dintre noi, o suprapunere a ‘creatiilor’ tuturor, fapt sustinut de metoda dr Haleakala, psihiatru care trateaza pacientii fara a-I vedea prin acceasta metoda. Daca eu care sunt un sceptic am ajuns sa scriu asa ceva, inseamna ca am citit cate ceva inainte de a ajunge aici.

Deasemenea Morrnah zice ca “cea mai buna metoda de a aduce sanatate in viata mea si a intregului univers este de a-mi asuma intreaga responsabilitate, 100% si a lucra asupra mea si a memoriei mele.” Asta este corect dpdv a teoriei campului, desi pare un pic naiv in lumina magariilor oculte care incep sa apara legat de NWO (Ordinul Noii Lumi cautati ‘new world order’ pe google)

Reclame

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. zuzu-zuzu spune:

  http://www.cheniere.org/books/cancer/cancer.htm

  ar fi bine sa vezi si ce zice asta aici.
  e numai in stadiul de ipoteza, dar sunt convins ca te-ai gandit si tu la asta.

 2. Green spune:

  E una dintre cele mai interesante tehnici de vindecare despre care s-a auzit in ultimul timp. Merita incercata cu perseverenta…

 3. Dominte Anamaria spune:

  Extraordinar, stiti , eu am descoperit ieri dimineata energia tahionica fara sa citesc prea multe, am spicuit doar pe ici pe colo, nici acum cand va scriu aici, nu am citit ce scrie mai sus, de acum incep sa citesc, dupa ce termin de scris aici! Am simtit cum ceva ma inunda din cap pana-n picioare ! Cum sa va explic, stiti nu cunosc notiuni sa pot explica, dar de acum o sa incep sa citesc, sa citesc, sa citesc… si incep cu , sa ma gandesc… da’ stiu , incep cu despre verticalitate ! E bine , sau cu ce zice-ti dvs. ca e mai bine?! deci a durat ceea ce am simtit mai mult de 20 de minute si nu se compara cu nimic, nici macar cu … senzatia care o ai atunci cand faci drag., stiti e cava mult mai maret, e ceva cu adevarat Divin ! da, asta e cuv. potrivit: DIVIN !

  1. adacian spune:

   cu muulta perseverenta… =))

 4. adacian spune:

  Ah!, da… asta era!
  =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s